ROK 2006

Leden

ihned po uzavření aliance JMT (Jawa, Motoscoot ,Tmec), začíná úzká spolupráce s Jawou (Týnec) oblasti společného vývoje, designu, dealerské sítě (prodejců) a tech. zabezpečení. Motoscoot dále svým rozhodnutím ruší z hlediska úzkého zaměření na spolupráci s Jawou své další aktivity jako např. dealerství Yamahy, Aprilie a Malaguti. Zůstává pouze dovoz motocyklů z největší aukce na světě Japonska z důvodů tradice a dlouhodobých zkušeností

Motoscootu na tomto japonském trhu od roku 1992,jako jediný v ČR. Dále od roku 2006 hlubší zaměření zejména na exportní politiku jako výhradní dovozce nových motocyklů pro Evropu a Rusko.Díky této spolupráci vznikl nový model v retrostylu Pionýra - JAWA NEW PIONÝR 50 ccm. Na vývoji a výrobě se podílel pan Brída (majitel Motoscootu), pan Brigula a pan Vajda. Během necelých dvou měsíců byl vyroben funkční vzorek (výr. č. 0/555).

 

Březen

Na výstavě Motocykl 2006 jsme představili moped NEW PIONÝR. V březnu se nám také podařilo po náročném jednání přesvědčit našeho čínského partnera, abychom mohli společně rozjet výrobu v Číně.

 

Duben

Tento měsíc byla naše Betka představena v Japonsku na největší světové aukci motocyklů. Zaroveň jsme otevřeli výhradní zastoupení pro Japonsko a Nový Zéland. V květnu jsme rozšířili dealerskou síť po Evropě.

 

Duben - červen

probíhá velkosériová výroba NEW PIONÝRA v naší továrně v Číně. Současně s výrobou probíhají globální euro homologace.

 

Červen

Tento měsíc byla Ing. Brídou provedena definitivní a detailní fyzická kontrola výroby v továrně v Číně (včetně kontroly detailů, lakování linek, ...). Také jsme dokončili přestavbu YAMAHY V-MAX 1200, která patří do naší světově unikátní sbírky.

 

Září

5.9.2006 byl oficiálně spuštěn v Národním technickém muzeu v Praze prodej NEW PIONÝRA pro naše zákazníky.Od prvotního nápadu po realizaci uplynulo pouhých 6 měsíců!!!

 

Listopad - prosinec 

30. 11. - 2. 12. 2006 měly světovou premiéru všechny tři naše přestavby na výstavě mmotion. Při této příležitosti Motoscoot vydal prestižní kalendář s našimi přestavbami a profesionálními modelkami.

 

  • Na sklonku roku 2006 lze říci, že exportujeme stále častěji do celé Evropy( např. Rumunska, Bulharska, Polska, ale také  do Německa, Holandska a Pobaltí).
  • Nejen v roce 2005 - 1. místo, ale i za rok 2006 obhájil Motoscoot 1. místo v prodeji motocyklu v ČR, v konkurenci více jak 40 značek na trhu.
  • Ke konci roku 2006 má Motoscoot více jak 40 poboček po celé ČR.

 

 

ROK 2007

 

Náš kalendář přestaveb a Pionýra byl nominován na kalendář roku 2007.

 

Březen

na výstavě Motocykl 2007 ve světové premiéře představili naše novinky: JAWA 125 DUCK a JAWA PIONÝR 125 BLACK DEATH. 

Během roku  se začaly do Jawy ROBBY dodávat spolehlivé a v naší Betce prověřené motory TMEC 50 ccm. Řada ROBBY se unifikuje na díly z betek. Motor TMEC 250 ccm se bude dodávat do Jawy 250 Travel, která byla  veřejnosti představena na výstavě Motocykl 2007.

 

Duben

Proběhla nevídaná celorepubliková marketingová akce se Sazkou s možností vyhrát našeho pionýra, spoty ve všech TV, radiích a tištěných médiích.

Ve dnech 29.3 - 1.4.2007 byly naše novinky pro rok 2007 představeny na výstavě Motocykl 2007 v Bratislavě ve spolupráci s naším výhradním partnerem pro Slovenskou republiku firmou Etop Púchov.

 

Červen

Po masivní dubnové celorepublikové akci se SAZKOU (v reklamním klipu vystupuje Pavlem Liška a náš vytuněný NEW Pionýr), přišla v červnu další mega akce - turné se skupinou Monkey Business podpořené 4 min. videoklipem s Pionýrem s názvem KIT BIKE. Mimochodem krabice s modelem pionýra 1:1 z tohoto klipu visí u stropu naší prodejny v Opavě.

Tento měsíc také ujel PIONÝR za 3 týdny 8 500 Km po Evropě a Africe a to bez jediné závady! Více na serveru www.motorkari.cz.

Zároveň také vyšla kniha "Jawa 50 Pionýr" věnovaná čistě jen pionýru.Kniha obsahuje informace od historie až po současnost - tj. našeho NEW Pionýra.

 

Taktéž jsme spustili stránky v angličtině: www.jawa-motor.com.

 

Konec října

Startujeme na vlastních serverech www.aukcemoto.cz a www.auctionmoto.eu online aukci motorek jak přímo z Japonska a USA tak i vlastních strojů. V nabídce máme více jak 10 000 motorek TÝDNĚ.

 

Prosinec

Navazujeme na tradici s kalendářem pro rok 2007 a vydáváme kalendář 2008 jednou fotkou pro každý týden. Na fotografiích jsou výhradně naše motocykly.

 

ROK 2008

Leden

Změna image stránek aukce a dolaďování systému největší aukce motocyklů s nabídkou více jak 10 000 motocyklů týdně na vlastním serverů www.aukce-moto.cz, www.auctionmoto.eu.

Začínají první práce na myšlence a skici dalšího našeho budoucího produktu a to:New Velorex k 60 th- Jubilee uvedeni na trh a s představením v roce 2010 k výročí .

 

Březen

Na Motocyklu 2008 představen Jawa Pionýr - Black Death v obsahu 140 ccm s DOHC - 4ventil, dále představen Motoscoot-cross 250 ccm voda-vzduch v březnu 2008 příprava do moto-baru na zeď přestavba od Romana Buše viz. www.wildstyle.cz, motocykl o obsahu 3,3l s obchodním názvem event horizon, v květnu 2008 tento motocykl vyhrává na mistrovství Evropy v Budapešti 1. místo, jako přestavba roku 2008 pro Evropu s nominací na mistrovství  světa v 8/08 v USA Sturgis, poté bude zavěšen na zdi v motobaru Opava jako majetek firmy a bude sloužit k prezentaci.

 

Červenec

Zhodnocení cca roční spolupráce na designech nových skútrů pro rok 2009, které uvádíme jako vzorky na trh v ČR v 07/08 s originálním vlastním designem skútrů Motoscoot od 50 ccm až po 250 ccm, dále máme nově homologovány 250 ccm vzduch, voda - motard enduro k provozování na pozemních komunikacích (Euro3).

 

Srpen

Mistrovství světa stavitelů motocyklů 2008, konaném v americkém Sturgis v Jižní Dakotě.

 

Listopad

Vánoční akce v celé ČR s Nokií, náš Jawa New Pionýr 2008.

 

 

ROK 2009

Únor

Úzká spolupráce s firmou X1 o vývoji nových motocyklů na bázi našeho Pionýra se čtyřtaktním motorem, kdy používáme základ rámu a motor, studie a fotky k vidění fyzicky v Opavě.

 

Březen

Představení našeho Jawa New Pionýra pro Rusko

.

 

Duben

Dealerský den v Brně – Ostrovačicích, představení a odzkoušení novinek pro rok 2009 vč. spuštění eshopu na náhradní díly.

 

Květen

Den otevřených dveří Made in Motoscoot – akce pro zákazníky s hosteskami s hudbou a občerstvením + slevy na nové moto s možností vyzkoušení nových motocyklů jízdou.

 

Červen

Motoscoot dětem (partner akce) – proběhl dětský den v MŠ Havlíčkova Opava, kde si děti – novodobí motorkáři :-), kdy mimo různé hry a program bylo možno vyzkoušet čtyřkolky a skútry od Motoscootu.

Také proběhla výstava Autosalon v Brně. Představení vylepšené verze našeho Jawy new pionýra – black deatha a naší přestavby Yamaha Vmax.

 

Úzká a exkluzivní spolupráce s firmou www.loncin.cz,v oblasti prodeje,nových modelů,logistiky dílů, dealerů atd.,kdy LONCIN úspěšně jezdí MOTO GP ve 125ccm….kdy budeme schopni nabídnout společnými silami tu nejzajimavější a možnou širokou nabídku vybranych modelů motocyklů v kvalitě,obsahu a rozumné ceně spolu s naší dlouholetou firmou TMEC vč. tech.zazemí atd.

 

Září

Otevřen nový bar Motoscoot v obchodním domě Tesco Opava.

 

Začínají prace na našem novém originálním projektu New Velorex (předpoklad ukončení - únor 2010) více na www.new-velorex.cz.

 

Říjen

Nabídka jako prvnímu: Městu Opava patentovaných semaforu s led-diody a časovým údajem ve středním světle - časového údaje červeně či zeleně na křižovatkách.. viz. článek v novinách:

 

Říjen - listopad

Cesta na motorkách po zapadním pobreží a vnitrozemí USA a Route 66.

 

ROK 2010

 

Březen

10.3.2010 představen další vlastní produkt z dílny Motoscoot, byl vyroben taktéž jen za pouhých 6 měsíců a výhradně z vlastních finančních zdrojů, tentokráte k 60-tému výročí Velorexu pod vlastním chráněným logem: Velor-X-Trike za účasti tvůrce původního Velorexu p. Mojmíra Stránského. více na www.new-velorex.cz nebo www.velor-x-trike.com.

 

Červen

Edice limitovaných pionýru v barvách a designu Kofoly k 50-tému výročí založení Kofoly v ČR a SR, Made in Motoscoot Kofola limitovaná edice.

 

 

Září

Akce v Motoscoot baru, program předtančení, DJ, ledový bar, barmanská show.

 

Říjen

Předán do stálé expozice motocyklů Jawa - náš New Pionýr z limitované edice s výrobním číslem 555 do Národního technického muzea v Praze. 

certifikát pravosti 

 
darovací smlouva
 

 

Listopad

Velor-x-trike v USA (New York a Las Vegas)

 

Prosinec

  • druhá akce s Kofola a.s. v Penny Marketu s vánoční Kofolou 

  • vlastní zakázková výroba motostolku
© 2017 - 2024 Motoscoot, cloudový skladový systém Macros